Gemensamma lokaler

Tvättstugor
Föreningen har tre tvättstugor som finns under Smedjegatan 21B, Rådmansgatan 23E och Rådmansgatan 23B. Tvättstugorna totalrenoverades 2010 och alla har 3 tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp, mangel och strykbräda.
Tvättstugorna bokas via ett schema utanför tvättstugan max 5 timmar per gång mellan kl. 8 och kl. 22. Man får boka en tid åt gången. I första hand ska man boka den tvättstuga som ligger närmast ens lägenhet, men i nödfall går det bra att boka någon av de andra tvättstugorna.
Tvättstugorna städas av de som använder den, efter varje gång. Föreningen har ingen städare som sköter tvättstugorna, därför är det viktigt att alla hjälps åt.
Det finns också ett torkrum (Rådmansgatan 23C) samt ett mangelrum med stenmangel (Smedjegatan 21C) som bokas separat. Styrelsen har beslutat att låsa dörren till stenmangeln på grund av säkerhetsrisk, eftersom det finns en olycksrisk kring hantering av stenmangel. Önskar ni nyttja stenmangeln kontaktar ni föreningens vicevärd, ni kan då kvittera ut en nyckel efter att tagit del av de säkerhetsföreskrifter som gäller.

Tänk på miljön när du tvättar

  • I centrala Malmö har vi mjukt till medelhårt vatten (4-6 °dH). Detta betyder att man inte behöver använda så mycket tvättmedel. Titta på förpackningen innan du doserar. Här kan du se aktuell hårdhetsgrad på vattnet från VA-syd.
  • Våra moderna tvättmaskiner väger innehållet, detta påverkar också doseringen av tvättmedel.
  • Tänk också på att fylla maskinerna när du tvättar.
  • Använd inte högre tvättemperatur än nödvändigt. För kläder räcker ofta 40 grader och för sängkläder och handdukar 60 grader.

Gemensamhetslokal
I källaren under Rådmansgatan 23E (ingång från gården eller gatan) finns föreningens gemensamhetslokal som är ett stort rum som kan användas för möten, fester, övernattning eller liknande. Lokalen används också för föreningens egna möten.
Lokalen har bord, stolar, bäddsoffa, pentry, toalett. Dusch finns i anslutning till bastun i närheten.
Det kostar 250 kr att hyra lokalen. Bokning görs hos vicevärden.
Tänk på att samma regler gäller i lokalen som i lägenheterna. Det ska alltså vara relativt tyst efter kl. 22 på kvällen. Detta eftersom vi har medlemmar som bor precis ovanför lokalen.

Bastu
I källaren under Rådmansgatan 23F finns en bastu som kan bokas av de boende. Bastun renoverades 2008 och är fräsch och trevlig. Den har ett elaggregat med ångfunktion. Det tar ca 1 timme innan den kommer upp i högre temperaturer.
Bastun kan användas mellan kl. 08 och 22. Bokningsschema finns utanför bastun. Efter använd bastu städar du efter dig.
De medlemmar som önskar nyttja bastun kan kvittera ut en nyckel på kontoret.

Hobbyrum
Föreningen har ett hobbyrum i källaren till Rådmansgatan 23A. Nyckeln till rummet lånar du av vicevärden. Här kan du snickra, slipa, måla eller göra vad du vill. I rummet finns 3 snickarbänkar. Verktyg och liknande står du för själv. Tänk på att städa undan dina grejer efter dig.